Τα νέα μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19 και πρόληψης της μετάδοσης (spread) του κορονοϊού για το 2023

Από σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2023, τα μέτρα προστασίας από τη νόσο και πρόληψης της μετάδοσης (spread) της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) στο Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο μας είναι τα ακόλουθα.  

1. Ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες του ιατρείου μας που γνωρίζουν ότι νοσούν με κορονοϊό (COVID-19) θα πρέπει να αναβάλουν το ραντεβού τους μέχρι να αναρρώσουν και να έχουν: ένα (1) αρνητικό rapid test το πρωί της ημέρας του νέου ραντεβού ή εντός 24 ωρών πριν από την ώρα της εξέτασης στο ιατρείο μας.

2. Ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες του ιατρείου μας που έχουν ύποπτα συμπτώματα για τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19) θα πρέπει να ελεγχθούν με κάποιο test (rapid ή μοριακό test). Αν το test είναι θετικό, τότε ισχύει γι’ αυτούς το παραπάνω μέτρο No. 1. Τα συμπτώματα της νόσου COVID-19 στους ενηλίκους, στα παιδιά και στους εφήβους θα βρείτε σε άλλη σελίδα του διαδικτυακού μας τόπου (web site).    

3. Ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες του ιατρείου μας που έχουν έρθει σε πρόσφατη στενή φυσική επαφή με άτομα που νοσούν με κορονοϊό (COVID-19) θα πρέπει να ελεγχθούν με κάποιο test (rapid ή μοριακό τεστ). Αν το τεστ είναι θετικό, τότε ισχύει γι’ αυτούς το παραπάνω μέτρο No. 1.

4. Οι υπόλοιποι ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες του ιατρείου μας, καθώς και όσοι έχουν ήδη αναρρώσει από τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19), θα πρέπει να έχουν ένα (1) αρνητικό rapid test το πρωί της ημέρας του ραντεβού ή εντός 24 ωρών πριν από την ώρα της εξέτασης στο ιατρείο μας.

5. Τα rapid tests θα πρέπει να γίνονται σε φαρμακείο για να είναι έγκυρα και χρήσιμα. Το γραπτό εποτέλεσμά τους θα ελέγχεται κατά την είσοδο στο ιατρείο

6. H μάσκα προσώπου (που καλύπτει το στόμα και τη μύτη) είναι υποχρεωτική στο ιατρείο μας για όλα τα άτομα (ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες) μεγαλύτερα από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

7. Η νόσος του κορονοϊού (COVID-19) είναι ακόμα μαζί μας και εξακολουθεί να είναι μια θανατηφόρος νόσος, με πολλά θύματα καθημερινώς ακόμα και στη χώρα μας. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα είναι πολύ πιο χαλαρά από εκείνα που ίσχυαν στο ιατρείο μας από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι σήμερα. Τα σημερινά νέα μέτρα είναι στοιχειώδη και απολύτως απαραίτητα για την προστασία των ασθενών μας, των συνοδών τους, και του προσωπικού του ιατρείου μας.

8. Το ιατρείο μας δεν απαιτεί πλέον ιστορικό εμβολιασμού για τη νόσο του κορονοϊού. Ωστόσο, πιστεύει ότι ο πρώτος, κύριος και πιο αποτελεσματικός τρόπος τόσο για την προστασία από τη νόσο του κορονοϊού (COVID-19) όσο και για την πρόληψη της μετάδοσης (spread) της νόσου είναι ο προβλεπόμενος από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας εμβολιασμός για άτομα μεγαλύτερα από την ηλικία των πέντε (5) ετών. Σας συμβουλεύουμε, λοιπόν, αν δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα, ή αν δεν έχετε εμβολιάσει τα παιδιά σας και τους εφήβους σας, να το κάνετε σύντομα και να το κάνετε σωστά! Θα πρέπει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες βασικές δόσεις αλλά και όλες οι προβλεπόμενες αναμνηστικές δόσεις (boosters). Στο ιατρείο μας, ο γιατρός και η γραμματεύς του είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι με πέντε (5) δόσεις εμβολίου ο καθένας μας. Έχουμε εμβολιαστεί α/για να θωρακίσουμε τον εαυτό μας απέναντι σε μια επικίνδυνη νόσο, β/για να προστατεύσουμε τους ασθενείς του ιατρείου μας, τους συνοδούς τους και τους αγαπημένους μας, και γ/για να συμβάλουμε στην παρεμπόδιση της μετάδοσης (spread) της νόσου COVID-19. Σας παρακαλούμε να κάνετε κι εσείς το ίδιο!

25 Ιανουαρίου 2023


Ακολουθήστε μας στο facebook (επαγγελματική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο facebook (προσωπική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο twitter