Τα μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19 στο Παιδοκαρδιολογικό Ιατρείο μας, 6 Δεκεμβρίου 2021 – 31 Δεκεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση της χώρας στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της πανδημίας από τη νόσο COVID-19, ενός σκληρού και ύπουλου εχθρού, ανακοίνωσε προσφάτως «έκτακτα μέτρα» για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και το έκανε δύο φορές: πρώτα για το χρονικό διάστημα από την 6 Νοεμβρίου 2021 έως και την 22 Νοεμβρίου 2021, και ύστερα για το διάστημα από 22 Νοεμβρίου 2021 έως και την 6 Δεκεμβρίου 2021. Εκείνα τα μέτρα αφορούσαν και τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων. Στη συνέχεια, δεν έχει υπάρξει νέα κυβερνητική απόφαση, οδηγία ή απλή πληροφόρηση. Στις 26 Νοεμβρίου 2021, απέστειλα με email επείγουσα επιστολή («ΕΠΕΙΓΟΝ!») στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) αιτούμενος τη θέση του, τη συμβουλή του και την οδηγία του επί συγκεκριμένου κυβερνητικού μέτρου σύμφωνα με το οποίο «ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19». Ατυχώς, ο Π.Ι.Σ. δεν μας απάντησε. Εν όψει όλων των ανωτέρω, και για την προστασία της υγείας των ασθενών, των συνοδών τους και του προσωπικού του ιατρείου μας, αποφασίσαμε ότι από την 6 Δεκεμβρίου 2021 στο ιατρείο μας θα ισχύουν με απόλυτη αυστηρότητα τα ακόλουθα μέτρα:

1.  Ασθενείς, συνοδοί ασθενών, ή απλοί επισκέπτες του ιατρείου που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι εναντίον της νόσου COVID-19 το τελευταίο εξάμηνο ή που δεν έχουν νοσήσει από τη νόσο COVID-19 το τελευταίο εξάμηνο δεν θα γίνονται δεκτοί. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης θα γίνεται κατά την είσοδο στο ιατρείο.

2. Οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο ασθενείς, συνοδοί ασθενών και οι απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο ιατρείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης, και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλο έγκυρο μέσο εξακρίβωσης της ταυτότητας).

3. Ο κάθε ασθενής θα πρέπει να συνοδεύεται (όταν είναι ανάγκη να συνοδεύεται) από έναν (1) μόνο συνοδό ή επισκέπτη ανά ασθενή.

4. Ασθενείς μεγαλύτεροι από την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών καθώς και όλοι οι συνοδοί ή οι απλοί επισκέπτες του ιατρείου θα πρέπει υποχρεωτικώς να φορούν προστατευτική μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο ιατρείο και να τη φορούν σωστά (το αναπνευστικό μας σύστημα περιλαμβάνει όχι μόνο το στόμα αλλά και τη μύτη).

Τα μέτρα αυτά θα τροποποιηθούν αν υπάρξει σχετική κυβερνητική απόφαση ή οδηγία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.). Ζητάμε συγγνώμη για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία σας από την εφαρμογή αυτών των μέτρων! Ελπίζω, πάντως, να συμφωνείτε ότι θα πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τον συνάνθρωπό μας από τη δυνητικώς θανατηφόρο νόσο Covid-19 και συγχρόνως να βοηθήσουμε την κοινωνία και την πατρίδα μας να νικήσουν στον πόλεμο με την πανδημία.

6 Δεκεμβρίου 2021

Ακολουθήστε μας στο facebook (επαγγελματική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο facebook (προσωπική σελίδα)

Ακολουθήστε μας στο twitter