Η σύσκεψη στο δημαρχείο Ακράτας, 13 Ιανουαρίου 2006

Στις 13 Ιανουαρίου 2006, κλιμάκιο μηχανικών και αξιωματούχων της ΕΡΓΟΣΕ, με επικεφαλής τον μηχανικό κ. Αντώνη Αποστολίδη, διευθυντή της «Διεύθυνσης Υπηρεσιών Έργων» της ΕΡΓΟΣΕ, επισκέφτηκε την περιοχή μας με σκοπό να συζητήσει με κατοίκους από την Παραλία Πλατάνου προβλήματα και ερωτήματα σχετικά με τη «νέα χάραξη» του σιδηροδρόμου. Η σύσκεψη, στην οποία παρέστησαν και τοπικοί αξιωματούχοι (ο τότε δήμαρχος Π. Μελής και άλλοι), έγινε στο δημαρχείο του Δήμου Ακράτας.

Οι εικόνες-γραφήματα (βλέπε παρακάτω το document 6) που έδειξα στους επισκέπτες και στο ακροατήριο είχαν σκοπό να τονίσω ποια είναι η πραγματική ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό και την αναγέννηση των σιδηροδρόμων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ανάγκη αυτή απορρέει από τη γενικότερη στρατηγική της Ενωμένης Ευρώπης για βιώσιμη ανάπτυξη (sustainable development). Αυτή η στρατηγική υπηρετείται στον τομέα των μεταφορών κυρίως με την αναγέννηση του σιδηροδρόμου και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση του για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών. Στην τριακονταετία 1970-2002, το ποσοστό συμμετοχής των σιδηροδρόμων στις μεταφορές μειώθηκε (με δραματικό μάλιστα τρόπο στη μεταφορά φορτίων), ενώ παραλλήλως αυξήθηκε το ποσοστό χρήσης των αυτοκινητοδρόμων. Όσον αφορά στην Ελλάδα, για το έτος 2002 τα ποσοστά αυτά ήσαν: μεταφορά φορτίων στους αυτοκινητόδρομους 98,1%, μεταφορά φορτίων με τον σιδηρόδρομο 1,9% - μεταφορά επιβατών 82,9% και 1,4% αντιστοίχως. Η Ενωμένη Ευρώπη σκοπεύει στην αναγέννηση των σιδηροδρόμων μέσω του εκσυγχρονισμού, της νέας τεχνολογίας, της επέκτασης και διασύνδεσης των δικτύων σε όλη της Ευρώπη (ως μέρος των “trans-European transport networks”), και της σύνδεσής τους με άλλα μέσα μεταφοράς (inter-modality). Ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί σταδιακώς μετατόπιση από άλλα μέσα μεταφοράς - κυρίως από τους αυτοκινητόδρομους, αλλά και από τα αεροπλάνα - προς τον σιδηρόδρομο (modal shift). Είναι ακριβώς αυτός ο στόχος και οι σχετικές κοινοτικές αποφάσεις και οδηγίες που επέβαλαν και στην Ελλάδα τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ενωμένη Ευρώπη συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων με τεράστια χρηματικά ποσά και για τον ίδιο ακριβώς λόγο ιδρύθηκε το 1996 η εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ.   

Σε εκείνη τη συνάντηση τόνισα ότι αν στην Ελλάδα θέλουμε πραγματικά τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, δεν αρκεί μια μικρή μείωση του χρόνου της διαδρομής από την Αθήνα προς την Πάτρα (παρόλο που ο τωρινός χρόνος διαδρομής είναι ασαφής και αμφισβητήσιμος όπως φαίνεται στη πρώτη εικόνα). Καίριας σημασίας και αναγκαία προϋπόθεση είναι να υλοποιηθεί ο στόχος της μετατόπισης από τους αυτοκινητόδρομους προς τον σιδηρόδρομο (modal shift). Με άλλα λόγια, προϋπόθεση για να επιτευχθεί στην Ελλάδα ο σκοπός του εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων είναι να γίνει ο σιδηρόδρομος ανταγωνιστικός, ώστε να μπορέσει να αποσπάσει σε μεγάλο βαθμό φορτία και επιβάτες από τους αυτοκινητόδρομους, να αλλάξουν δηλαδή σε σημαντικό βαθμό τα παραπάνω ποσοστά. Είπα, λοιπόν, και εκεί ότι εγώ πιστεύω ότι ο σκοπός αυτός δεν πρόκειται να επιτευχθεί με το σχεδιαζόμενο έργο της «νέας χάραξης», που το θεωρώ λάθος έργο. Ο σκοπός αυτός θα υλοποιηθεί, όπως τόνισα, μόνο με έναν πραγματικό σιδηρόδρομο υψηλών ταχυτήτων, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

document 6.pdf


Διαβάστε ακόμα:

Fax στην ομοσπονδία "Η Αλκυών", 23 Μαρτίου 2005

Ενημερωτικό Δελτίο Νο. 1, 25 Μαρτίου 2005

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, 7 Σεπτεμβρίου 2005

Ένσταση προς τον Δήμο Ακράτας, 28 Νοεμβρίου 2005

Ημιτελής επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αύγουστος 2006

Επιστολή προς την εφημερίδα "Το Βήμα της Αιγιαλείας", 13 Αυγούστου 2006

Ενημερωτικό Δελτίο Νο. 2, 20 Αυγούστου 2006

Η καμπάνια "Σταματήστε το τώρα!", 21 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου 2006

Επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Κ. Χατζηδάκη, 23 Δεκεμβρίου 2006

Επιστολή προς τον βουλευτή Αχαΐας Μ. Μπεκίρη, 23 Δεκεμβρίου 2006

Ημιτελές Ενημερωτικό Δελτίο Νο. 3, 3 Δεκεμβρίου 2007

Επιστολή προς τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη, 24 Ιουλίου 2008

Επιστολή προς 16 δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων της Αθήνας, 29 Ιουλίου 2008

Επιστολή προς την εφημερίδα "Το Βήμα της Αιγιαλείας", 17 Νοεμβρίου 2008

Ημιτελής επιστολή προς τον εκδότη Αντώνη Καρκαγιάννη, Αύγουστος 2009